Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


FolkAréna 2022 - Táncháztalálkozó

FolkAréna 2022 - Táncháztalálkozó

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár – mint az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál – a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 3. vasárnap, 10:59

FOLKARÉNA 2022
XLI. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár
2022. április 1-3.

2022. április 1. „Halljunk szót…!” – koncert és nyitótáncház – Fonó Budai Zeneház
2022. április 2-3. Táncháztalálkozó – BUDAPEST ARÉNA

Az élő népművészet összművészeti fesztiválja a Táncház Egyesület rendezésében, széleskörű szakmai összefogással valósul meg. A következő, immár negyvenegyedik alkalomra, két rendhagyó év után 2022. április 1-3. között kerül sor. A fő helyszín idén újra a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltik párhuzamosan futó programokkal. Az idei rendezvény fókuszában az ötven éve elindult táncházmozgalom jubileuma áll.

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár – mint az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál – a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a hazai nemzetiségek képviseletében. A Táncháztalálkozó az UNESCO-listán szereplő és hungarikumnak nyilvánított táncház módszer nagy ünnepe, kiváló minősítéssel díjazott Folklór Fesztivál és minősített európai kulturális fesztivál. Története igazolja, hogy ez az esemény a hagyományos népművészet és a színpadi előadóművészet, falu és város, az archaikus és a modern izgalmas egymásra hatásának eleven megjelenítése, a nagyközönség aktív közreműködésével.

Péntek este „Halljunk szót…!” címmel a Fonó Budai Zeneházban koncerttel egybekötött nyitótáncházat tartanak, ahol a világ minden részéről érkező táncházkedvelők találkozhatnak.

A negyvenegyedik Táncháztalálkozó első napja április 2-án, szombaton a Budapest Sportaréna küzdőterén a Tánchagyományaink programrésszel, táncházak és bemutatók sorozatával indul, a folklórban leggazdagabb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek felsorakoztatásával. A néptáncokkal csak most ismerkedők az élő zenére tanulhatják, akik tudják, szabadon táncolhatják az egymást követő, más és más hangulatú táncainkat a Sportaréna küzdőterén.

Az Aprók táncával, kézműves foglalkozásokkal és játéktanítással a gyermekeket szórakoztatják.

Ezután Kamasz táncház következik a „Fölszállott a páva” tehetségkutatóból megismert Sarjú Banda vezetésével. A szombat esti Gála műsorán fellépnek Magyarország kiemelkedő néptáncegyüttesei, hagyományőrző együttesei és a határon túlról érkező népművészek. A programot a küzdőtéren zajló Táncház a javából teszi teljessé.

A vasárnap már évek óta családi nap, a gyermekekre és a gyermekes családokra fókuszálva. Ezúttal a közép-magyarországi régiót bemutató Aprók Bálja különlegessége, hogy a küzdőtéren a gyermektáncosokkal együtt a közönség is részt vesz a táncokban, mindenki kipróbálhatja magát a népi játékokban és ügyességi versenyekben. A kézműves foglalkozásokon is garantált az azonnali sikerélmény.

A vasárnapi programot interaktív foglalkozások, mese- és bábelőadások, népzenei és néptáncbemutatók, a felnőtteknek pedig „Ínyenc táncház” egészítik ki. Délutánonként kamaratermi népzenei koncertekkel várjuk a látogatókat.

A Táncháztalálkozó egyik nagy vonzerejét a Népművészeti Kirakodóvásár jelenti, amely a hagyományos tárgyalkotás, valamint az abból táplálkozó képző- és iparművészet együttes megjelenése, régi és új tárgyak, a funkcionális esztétikum bemutatója. A programot mindkét napon fotókiállítások, könyv- és CD-bemutatók, valamint filmvetítések gazdagítják.

A vasárnap esti Gála egyik momentuma az „Örökség” Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület Foltin Jolán emlékére készített műsora lesz, amit a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Táncháztalálkozóra, Martin György tiszteletére készített nagyszabású produkciója követ. A hétvégét az Aréna küzdőterén Össztánc zárja.

Programok a Budapest Sportarénában:

2022. április 2., szombat 10.00-24.00
Tánchagyományaink – tánctanítás és bemutatók
Aprók tánca és játéktanítás, Kamasz táncház a Sarjú Bandával
„Családban marad” – táncos generációk műsora
Táncház 50 kiállítás
„Ókútból friss víz” – népzenei, világzenei és etnojazz koncertek
A magyar néptánc évszázadai – Novák Ferenc tánctörténeti előadása
OTP Bank Táncház Díj 2022
Néptánc gála – Hagyományőrző és amatőr táncegyüttesek műsora
Táncház a javából
Vásár, játszóház, kézműves foglalkozások

2022. április 3., vasárnap 10.00-22.00
Magonc nyitány
Aprók Bálja – „Pannónia kincsei”
Ínyenc táncház
Táncház 50 kiállítás
„Tágasságot nekünk is…!” – Mesterek és tanítványok bemutató
Játszó-Tér – interaktív családi tér
Hangszersimogató
Aranysarkantyús és Aranygyöngyös Szólótáncosok műsora
„Ünnepi mozaikok Foltin Jolán emlékére”
Gálaműsor a 90 éve született Martin György tiszteletére
Össztánc
Vásár, játszóház, kézműves foglalkozások

Az esemény a hatályos járványügyi intézkedéseket betartva kerül megrendezésre.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

A Lord of the Dance sikersorozata 2024-ben is folytatódik! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!