Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


KLEZMELÓDIÁK - Klezmerész Együttes koncertje

KLEZMELÓDIÁK - Klezmerész Együttes koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 26. csütörtök, 19:00

KLEZMELÓDIÁK

Klezmerész Együttes koncertje

 

A Klezmerész Együttes régi, oszlopos tagja a magyar klezmervilágnak, pedig a kezdet – 2004 őszén – csak hat „őrült” zenekedvelő kísérlete volt. Ami pedig a névválasztást illeti, mi is az, hogy Klezmerész? Klezmer-ész vagy klez-merész? Mindkettő érvényes rájuk, de a merészség volt a legfontosabb jellemzőjük: megálmodtak egy együttest és ez az álom a mai napig működik. 

Indulásuktól kezdve tudatosan a tradicionális zsidó zenét tekintik repertoárjuk súlypontjának, ennek megfelelő a hangszerek összetétele: a két vezérhangszer a klarinét és a hegedű, ehhez csatlakozik a gitár, a basszus és a dob. Különlegesség, az együttes specialitása a kétszólamú női vokál, amely egyedülálló a magyar klezmer együttesek között. A klezmer zene dallamvilága magán viseli a befogadó népek zenéit, ezért igen sokszínű: témái felölelik a zsidó élet mindennapjait és ünnepeit, ezért hol vidámak, hol szomorúak – de a szomorúságba keveredik mindig egy kis remény és a vidám dalokba is egy kis keserűség. 

Repertoáron szerepelnek jiddis, ladino (szefárd), héber, sőt, moldáv és óalbán dalok, valamint instrumentális számok. Hangulatukban is széles skálán mozognak – a vidám, lendületes daraboktól a melankolikusokig és az imákig. Számos hazai és külföldi fellépéseik közül kiemelkedik, hogy 2014-ben, 2015-ben és 2019-ben részt vettek az izraeli Cfáti Nemzetközi Klezmer Fesztiválon, amely egyike a világ legautentikusabb klezmerfesztiváljainak.

Sajnos a 15 éves jubileumi koncertjünk tavaly a járvány miatt elmaradt, ezért annál nagyobb lelkesedéssel készülnek mostani szereplésükre, amelyen számos új számmal lepik meg a hallgatóságot. Törzsközönségük már tudja, hogy egy Klezmerész koncert igazából örömünnep, a klezmer zene ünnepe, amelyen a színpad és a nézőtér eggyé olvad: a közönség együtt énekel, táncol, él a zenészekkel, a zenével. Ez alkalommal lesz először kapható új lemezük: a Klezmelodies. 

Az együttes tagjai:Klein Judit– ének,Török Judit– ének,Gordon Teodóra– klarinét,Zala Judit– hegedű,Bánki Lénárd– gitár,Moharos Katalin– basszus,Garai Péter– dobok 

A 23. Zsidó Kulturális Fesztiválról bővebb információk itt. 

(A Fesztivál a Broadway Event és a BZSH közös szervezése.) 

* Az időpont változtatás jogát fenntartjuk! 

*Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Ajánló


Leírás: Az esemény címe: Próbálj meg lazítani… A 2002-ben 66 évesen elhunyt - talán bátran mondhatjuk -, minden idők legnagyobb…

Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Debrecenbe!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!