Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


MARA ARANDA (ESP) - A szefárd zene koronázatlan királynője

MARA ARANDA (ESP) - A szefárd zene koronázatlan királynője

A koncerteken felhangzó, egyszerre középkori és mai hangzásvilág a különleges hangszerelés révén betekintést nyújt abba, hogy miképpen szólhatott a szefárd zene a zsidóknak az Ibériai-félszigetről való kiűzetése után.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. szeptember 11. vasárnap, 19:00

24. Zsidó Kulturális Fesztivál
2022. szeptember 4-12.

MARA ARANDA (ESP)
A szefárd zene koronázatlan királynője

Mara Aranda énekesnő a spanyolországi Valenciában született, de bátran írhatnánk azt is, hogy a szefárd zsidó zene egyik legnagyobb nemzetközi sztárjának szülőhelye voltaképpen a Mediterránium egésze. Hiszen identitásában és zenéjében megtalálunk szinte minden motívumot, ami a Földközi-tenger partján kialakult kultúrákat jellemzi. A L'ham de foc nevű, első zenekarával (az együttes neve katalán nyelven „tüzes horgot” jelent) valenciai alapokon dolgoztak fel arab, balkáni, görög, izraeli és török dallamokat – ezért kezdték az énekesnőt úgy emlegetni, hogy ő „a Földközi-tenger hangja”.

A művésznő érdeklődése egyre inkább a szefárd zsidó zene felé fordult, és a szefárd alapokra épülő repertoárja olyan híressé tette, hogy egy másik zenekarával, az „Al Andaluz Project" nevű együttessel bejárta a világot. Az énekesnő eddig már több mint ezer koncertet adott, lemezeinek száma meghaladja a 20-at, a zenei díjait pedig talán össze sem lehetne számolni.

Mint ő maga a nyilatkozta: „A szefárd zenében és kultúrában az a lenyűgöző, hogy az egész világon könnyen befogadható, hiszen az üzenete világos és egyszerű, hatásos és örök. A szefárd dalok olyan érzelmeket, érzéseket rejtenek magukban, amelyek minden ember lelkében megszólalnak, függetlenül a kulturális és vallási háttértől, a társadalmi helyzettől vagy az életkortól.”

A koncerteken felhangzó, egyszerre középkori és mai hangzásvilág a különleges hangszerelés révén betekintést nyújt abba, hogy miképpen szólhatott a szefárd zene a zsidóknak az Ibériai-félszigetről való kiűzetése után. Az énekesnő olyan belső átéléssel képes megszólaltatni az ősi dalokat, amitől előadásmódja hihetetlenül egyedi és személyes, ugyanakkor mégis egyetemes: igen, éppen olyan, mint a Földközi-tenger ezernyi és ezernyi árnyalatból összeálló, örök zúgása.

* Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!
* Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Ajánlatunk


Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Ajánló


Szerelmi háromszögek, nercbundák, hiányos öltözetű hölgyek, ablakon kirepülő ruhadarabok, totális téboly. Mindez London legelegánsabb szőrmeszalonjában, kizárólag a felhőtlen szórakoztatás érdekében!

Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!