Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


PIAZZOLLA 100 - Korcsolán Orsolya és az Anima Musicae Kamarazenekar

PIAZZOLLA 100 - Korcsolán Orsolya és az Anima Musicae Kamarazenekar

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 25. szerda, 19:00

2021. augusztus 25. (szerda), 19.00

PIAZZOLLA 100

Korcsolán Orsolya és az Anima Musicae Kamarazenekar

 

A hangverseny programja teljes egészében, minden sokszínűsége és stílusokon átívelő kompozíciói ellenére csupán két város, Tel Aviv és Buenos Aires között húz képzeletbeli egyenest. Ennek a légvonalbeli egyenes mentén repíti el a közönséget Korcsolán Orsolya nemzetközi hírű hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar ismert és ismeretlen világokba, vágyódással és örömmel teli pillanatokba.

Julius Chajes, Paul Ben Haim és Marc Lavry ma azt jelentik Tel Avivnak, mint Piazzolla Buenos Airesnek vagy Bartók Budapestnek. Ők a város íze, illata, színe, a tangócipők macskakövön kopogása, a Shuk ha Carmel zsibongása, a tenger sós levegője, a század vándorlásainak és újrakezdéseinek életérzése, a régi és az új otthon ablakán áttetsző tükörkép ismerős-ismeretlen sziluettje. 

Száz éve született Buenos Aires tőszomszédságában az argentin tangó koronázatlan királya Astor Pantaleón Piazzolla, aki forradalmi nyelven gondolta újra Vivaldi örökérvényű négy évszak című kompozícióját és teremtett vele új korszakot. Ebben az új korban az argentin tangó már nem csak a tangóbárok, Buenos Aires tereinek és parkjainak lakója, immáron a világ koncerttermeiben talált otthonra, New Yorktól Bécsig, Tel-Avivtól Budapestig. 

Korcsolán Orsolya hegedűművész hangfelvételeit mindeddig a Deutsche Grammophon, a világ egyik legrangosabb komolyzenei kiadója, valamint a Naxos America, és a müncheni Solo Musica kiadók jelentették meg világszerte. A Londoni Filharmonikus Zenekar Miguel Kertsman neki dedikált hegedűversenyét és az ősbemutató felvételét a Naxos America Grammy-díjra terjesztette fel.

Kamarazenészkét partnerei között találjuk a Grammy-díjra jelölt David Krakauer (USA) klarinétművészt, az ugyancsak Grammy jelölt és Echo-díj nyertes Avi Avital (Israel) mandolinművészt, valamint a Bécsi Filharmonikus, a Bécsi Szimfonikus Zenekar és a Liszt Ferenc Kamarazenekar szólamvezetőit. Korcsolán Orsolya hegedűművész 12 éves korától a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségek osztályának növendéke volt Budapesten, ahol kitüntetéssel vehette át diplomáját. Tanulmányait Sir Solti György tanácsára New Yorkban folytatta, a ‘The Juilliard School’-on, ahol Dorothy DeLay és Itzhak Perlman irányítása alatt szerezte meg mesterdiplomáját. New Yorkban elnyerte a Dorothy DeLay és a Cornelius Vander Starr díjakat, két olyan presztízs értékű elismerést, melyet csak kivételes tehetségű művészeknek ítélnek oda.

A Bécsben élő hegedűművész hangversenyei és nemzetközi mesterkurzusai mellett az Anna Rothschild Ensemble Wien alapítója és művészeti vezetője. A zene lelkéről elnevezett 

Anima Musicae Kamarazenekar – a Nemzeti Ifjúsági Zenekar 2018-2020 cím, és 2020-ban az Artisjus-díj birtokosa – Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő fiatal együttese, több nemzetközi verseny és hazai díj kitüntetettje, Budapest és Európa rangos helyszíneinek állandó szereplője.

Megalakulása óta olyan nívós koncerttermekben lépett fel, mint a budapesti Zeneakadémia, a Művészetek Palotája, a Magyar Rádió Márványterme, a Festetics Palota, a pécsi Kodály Központ, a bécsi Musikverein, a berlini Philharmonie, vagy a szardíniai Teatro Verdi.

Meghívásai során játszott Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában, Németországban, Szerbiában, Törökországban és Lengyelországban.

2012-ben kiérdemelte a magyar Junior Prima díjat, melyet először vehetett át zenekar a díj történetében. 2015-tól kezdve jelenteti meg önálló lemezeit a Hungaroton kiadó gondozásában, ezek között kiemelkedő szerenád-sorozata; 2019-ben Jonathan Cohler-rel közösen is készítettek felvételt, mely az Egyesült Államokban Ongaku Records-nál jelent meg.

Az immár több mint tízéves zenekar olyan neves művésszel lépett fel, mint Baráti Kristóf, Bogányi Gergely, Fejérvári Zoltán, Kai Frömbgen, David Grimal, Giovanni Guzzo, Sir James Galway, Illényi Katica, Kálmándy Mihály, Kelemen Barnabás, Kinka Rita, Klenyán Csaba, Kokas Katalin, Környei Miklós, Lackfi János, Lakatos György, Oláh Dezső Trió, Onczay Csaba, Palojtay János, Pasztircsák Polina, Rados Ferenc, Razvaljajeva Anasztázia, Gustav Rivinius, Maxim Rysanov, Rohmann Ditta, Rohmann Imre, Rolla János, Alexander Sitkovetsky, Stuller Gyula, Szalai András, Kirill Troussov, Várjon Dénes, Várdai István, Vásáry Tamás és Vigh Andrea.

 

MŰSOR:

Julius Chajes: A hászid

Paul Ben Haim: Szefárd altató

Astor Piazzolla: Libertangó

Astor Piazzolla: Oblivion

Astor Piazzolla: Fuga y Misterio

Marc Lavry: Három zsidó tánc

 

Astor Piazzolla: Négy évszak Buenos Airesben

Carlos Gardel-John Williams: Por una cabeza

 

 A 23. Zsidó Kulturális Fesztiválról bővebb információk itt.

(A Fesztivál a Broadway Event és a BZSH közös szervezése.) 

* Az időpont változtatás jogát fenntartjuk! 

*Az előadás az időpontjában hatályban lévő kormányrendeletek, járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Ajánlatunk


Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban!

Ajánló


Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek,…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

A színpadon 22 Re-Production táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! Főbb szerepekben: Szabó Máté,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!