Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zsidó Kulturális Fesztivál: Budapest Klezmer Band

Zsidó Kulturális Fesztivál: Budapest Klezmer Band

25. Zsidó Kulturális Fesztivál
2023. szeptember 3-12.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 3. vasárnap, 20:00

BUDAPEST KLEZMER BAND
Sztárvendégek: ILLÉNYI KATICA és SZABÓ P. SZILVESZTER

A KLEZMER A LELKEK ÉS A NÉPEK TÜKRE

A legendás Jávori Ferenc Fegya, a mára nem kevésbé legendássá lett Budapest Klezmer Band alapítója szerint a „a klezmer a népek közötti kapcsolat egyfajta tükre”. Ehhez hadd tegyük hozzá: ezek a népek Közép-Európa és Kelet-Európa népei, azaz magyarok, románok, szlávok, s természetesen: zsidók. De olyan kelet-európai, többnyelvű, jiddis anyanyelvű zsidók, akiket elpusztított a holokauszt pokla, és akikről ránk maradt az a zenei csoda, amelyet klezmernek hívunk.  Hiszen a vallásellenes Kádár-korszak után, a rendszerváltás idején Jávori Ferenc Fegya és a Budapest Klezmer Band volt az, amely feltámasztotta a klezmert, s ezzel újra hangot, nyelvet, muzikális testet adott annak a kultúrának, amelyet a holokausztban szinte teljesen elpusztítottak. A Budapest Klezmer Band immár évtizedek óta unikális karakter a magyar zenei életben.

Repertoárjuk igen széles, hiszen Jávori Ferenc Fegya a klezmerből merített ugyan, de hatott rá a klasszikus zene, a népzene, az 1960-as évek tánczenéje, sőt az operettek és musicalek hangzásvilága is. Ebből igazi közép-kelet-európai zenei mix jött létre azonnal felismerhető stílussal, számos formai újítással, amely hatalmas sikert arat szerte a világon mindenütt.

A mostani koncert e páratlan repertoár legjavából ad válogatást e feledhetetlennek ígérkező estén, amelynek két sztárvendége is lesz. Egyikük Illényi Katica, aki kilenc évig volt a Budapest Klezmer Band tagja, azóta a saját művészi útját járja. Most azonban ismét visszatér Fegya bandájához, hogy elkápráztassa a Dohány utcai zsinagóga közösségét különleges zenei talentumával. Az est másik sztárvendége Szabó P. Szilveszter, akivel a zenekar az Operettszínházban került munkakapcsolatba. Mivel a művész nem csak kiváló színész, de egészen fantasztikus énekes is, a közös produkció nem mindennapi zenei élményt ígér.

A zenekar tagjai:
Jávori Ferenc – zongora, ének
Kohán István – klarinét
Nagy Anna – harmonika
Gazda Bence – hegedű, ének
Barbinek Gábor – harsona
Máthé László – bőgő
Végh Balázs – dob

Ajánlatunk


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!