Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zsidó Kulturális Fesztivál: Debrecen Dixieland Jazz Band - Újra itt a „Jiddis-dixie"

Zsidó Kulturális Fesztivál: Debrecen Dixieland Jazz Band - Újra itt a „Jiddis-dixie"

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 6. szerda, 19:00

25. Zsidó Kulturális Fesztivál

2023. szeptember 3-12.

DEBRECEN DIXIELAND JAZZ BAND

ÚJRA ITT A „JIDDIS-DIXIE”

2023. szeptember 6. (szerda), 19.00 - Hegedűs Gyula utcai Zsinagóga

 

A Debrecen Dixieland Jazz Band repertoárjában a New Orleans-i szerzeményeken kívül a klezmer-jiddis hagyományból táplálkozó számok is találhatók, amelyek a „Stílusok találkozása” című előadásuk markáns részét képezik. A zenekar repertoárjában a népszerű dixieland-örökzöldek és a tagok saját szerzeményei mellett különböző stílusok dixielandes megszólaltatása is szerepel (klezmer, hot jazz, modern szerzemények).

Műsorukkal a zenekar már számos zsidó kulturális rendezvényen fellépett, így a debreceni zsinagógán kívül (ahol rendszeres vendégek) az együttes járt már Kolozsváron, Beregszászban, számos magyar vidéki városban, öt éve hatalmas sikerrel a budapesti Hegedűs Gyula utcai zsinagógában és a Dohány utcai zsinagógában is. 

Az idei jubileumi Zsidó Kulturális Fesztiválon közös utazásra invitálnak minket a dixie és a zsidó zene csodálatos határvidékének világába.

Az együttes munkáját több elismeréssel jutalmazták: Hajdú-Bihar megye Aranyérme, Debrecen város Csokonai-díja, Debrecen Kultúrájáért díj, a Megéve-i Jazz Verseny Közönség Díja.

A zenekar tagjai: Gyarmathy István – klarinét, zenekarvezető; Kovács János – trombita, ének, művészeti vezető; Kovács Marietta – hegedű, ének; Tóth Dániel – harsona; Tikász Sándor – bendzsó, gitár, ének; Kerekes Imre – tuba; Zádor Tamás – gitár; Mező Orbán – dob.

Ajánlatunk


Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Orosházára!

A 15. György Ádám Kastélyakadémiát idén július 22. és augusztus 18. között rendezik meg, melynek nyitókoncertjére most először a Zeneakadémia Nagytermében kerül sor. György Ádám zongoraművész saját szerzeményeivel és improvizációival várja közönségét 2024. július 22-én este.

Ajánló


Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Mosonmagyaróvárra!

A Kossuth- és Liszt-díjas dalszerző előadóművész a legnagyobb örömünkre 60 év óta aktív szereplője a magyar dalkultúrának, és gondosan eltervezett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!