Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zsidó Kulturális Fesztivál: Gyarmati Fanni naplója Hámori Gabriella előadásában

Zsidó Kulturális Fesztivál: Gyarmati Fanni naplója Hámori Gabriella előadásában

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 6. szerda, 17:00

25. Zsidó Kulturális Fesztivál

2023. szeptember 3-12.

GYARMATI FANNI NAPLÓJA HÁMORI GABRIELLA ELŐADÁSÁBAN

2023. szeptember 6. (szerda), 17.00 – Bálint Ház

 

Az elmúlt évek egyik nagyobb irodalomtörténeti szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt, hiszen az Abda község határában agyonlőtt mártír-költő nemcsak a magyar irodalom klasszikusai közé emelkedett, akivel kapcsolatban minden adalék fontos, hanem az ártatlanul megölt Radnóti Miklós alakja a magyar holokauszt rettenetének szimbóluma is egyben.

Éppen ő az egyik legtragikusabb példája annak, hogy a magát teljes egészében magyarnak tekintő, és egész életében a magyar kultúrát gazdagító alkotóra éppen honfitársai, a magyarok sütötték rá az idegenség bélyegét.

Gyarmati Fanni könyvéből született ez a prózai előadás, amely a fiatal, játékos lányról szól, a házasság velejáróiról, a hol szenvedő, hol boldogságban úszó feleségről, a gyermek nélküli anyáról, a házasságtörést elviselő hitvesről, az alkotótársról és az özvegyről. Gyarmati Fanni mindegyik szerepet betöltötte a költő életében. Hámori Gabriella mindegyik alakot megidézi e másfél órás előadásban, melynek minden egyes mondata a naplóból származik.

Az FILC (Fischer Iván Lakásszínháza) saját produkciójában készült előadást először 2015-ben láthatta a közönség Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több mint 140 telt házas előadást élt meg, bemutatták több fesztiválon is.

Az előadás után Hámori Gabriella és Seres Tamás beszélget a közönség előtt Gyarmati Fanni könyvéről és a monodráma keletkezéséről.

 

*Helyfoglalás érkezési sorrendben

*Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!