Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Zsidó Kulturális Fesztivál: SABBATHSONG KLEZMER BAND - 25 éves jubileumi koncert

Zsidó Kulturális Fesztivál: SABBATHSONG KLEZMER BAND - 25 éves jubileumi koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 7. csütörtök, 20:00

25. Zsidó Kulturális Fesztivál

2023. szeptember 3-12.

SABBATHSONG KLEZMER BAND

25 ÉVES JUBILEUMI KONCERT

2023. szeptember 7. (csütörtök), 20.00 - Dohány utcai Zsinagóga

 

NEGYEDSZÁZADA „TÖBB MINT KLEZMER”

A Masa Tamás által vezetett együttes éppen egy idős a Zsidó Kulturális Fesztivállal, hiszen a zenekar 25 évvel ezelőtt, 1998-ban alakult meg Jesája próféta szavait szem előtt tartva: „Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet”. 

A zsidó-keresztény párbeszéd fontosságának hangsúlyozása, valamint a rasszizmus és antiszemitizmus elleni küzdelem a megalakulásuk óta fontos misszió számukra, amelyet zenei eszközökkel, a kulturális műfajok sokszínűségével igyekeznek megvalósítani. A zenekar ismert és elismert a nemzetközi zenei világban, azon belül Izraelben: telt házzal fogadták őket a tel-avivi operában, a haifai Auditóriumban és a jeruzsálemi Kongresszusi Központban. 

A zenekar tagjai többségében klasszikus zenekarokban játszanak, de vannak köztük olyanok, akik a jazz, a népzene és a világzene felől érkeznek. Ennélfogva repertoárjukban kezdettől fogva kiemelt szerepet kapnak a bibliai ihletésű zsoltárok, a kelet-európai klezmer dalok, de játszanak mizrachi, ladino, jiddis, izraeli tradicionális és modern szerzeményeket is. Céljuk – a zsidó dalok magas színvonalú megszólaltatásán túl – visszatalálni e dalok szellemi gyökeréhez és forrásához, a Biblia valóságához. 

Az elmúlt negyedszázad alatt számtalan magyar és külföldi világsztárral, muzsikussal, énekessel, színésszel léptek fel. 

A mostani estjükre a zenei élet népszerű és kiemelkedő tagjait hívták meg: itt lesz Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes, Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar vezetője, Lisztes Jenő virtuóz cimbalomművész, Jávori Ferenc Fegya, a Budapest Klezmer Band vezetője, az X-Faktor-győztese Oláh Gergő, Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora, Neumark Zoltán zongoraművész és a Kinneret kamarakórus

Az est házigazdája Hegedűs D. Géza, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 

Sabbathsong Klezmer Band tagjai: Masa Tamás – ének, trombita; Masa Anita – ének, hárfa; Bódi Mónika – hegedű; Szabó Bálint – klarinét; Csányi Sándor – harmonika, zongora; Szentkirályi György – buzuki, gitár, ének; Kovács Laci – szaxofon; Langer Zoltán – nagybőgő; Rostás Csaba – darbuka, ének; Andrasics Szabolcs – dobok. 

Ajánlatunk


A REPUBLIC zenekar jövőre ünnepli 35. születésnapját. A jeles jubileum kapcsán egy közös ünneplésre hívják a közönséget 2025. február 1-én, az MVM Dome-ba.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Ajánló


AZAHRIAH TRIPLÁZIK A PUSKÁSBAN!

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!